Beamer huren home
078 890 74 60
(elke dag 09:00 - 22:00)
Beamer verhuur, Projectieschermen, Polaroids, Speakers en meer
Datum dat u wilt huren Aantal dagen huren
 
Check nu
U bent hier: Veel gestelde vragen - Aansluiten van een beamer
 

Aansluiten van een beamer

Heeft u een probleem met het aansluiten van een beamer?

Het antwoord op de vraag of het aansluiten van een beamer problematisch is, moet natuurlijk "nee" zijn, al kan het wel een lastig klusje lijken voor iemand die niet thuis is in kabels en aansluitingen van een beamer / projector. Door het enorme aantal apparaten dat je op een beamer kunt aansluiten, kun je veel soorten in- en uitgangen tegenkomen. Dat verschilt natuurlijk ook per apparaat; voor sommige mensen een ware kwelling.

 

beamer aansluiten

 

Vooral als je een beamer/ projector gaat huren, moet je kritisch naar de ingangen (inputs) kijken voordat je de beamer gaat aansluiten. Op welke ingang van de projector wil je de bron aansluiten? Kan wat je wilt eigenlijk wel? Hoe moet je een beamer eigenlijk neerzetten? Hoe kom je aan de juiste kabels voor het aansluiten van de beamer? Op al die vragen moet je een antwoord hebben als je een onbezorgd avondje film of gamen wilt, en al helemaal als je de beamer huurt voor een presentatie met de laptop.

Kan een beamer aansluiten niet makkelijker? Natuurlijk. Maar dan moet je wel naar een goed verhuurbedrijf zoals 1001beamers. Daar krijg je de juiste kabels en een kant en klaar advies mee.

 

 

Apparaten op een beamer aansluiten

Bijna alle video-apparaten (ook met bijzondere soorten uitgangen) die je kunt tegenkomen, zijn met een eenvoudig verloop op de beamer aan te sluiten. Op de InFocus beamers die wij verhuren, zitten twee 15-pins VGA aansluitingen, een S-video ingang, een composiet video-ingang en twee mini-jack audio-ingangen. Dat is voldoende om de volgende soorten apparaten op de beamer / projector aan te sluiten:

 

Notebook / laptop / desktop PC 

Via een VGA-kabel die wij erbij leveren. Laat het ons wel weten als je een Macbook / Macbook Pro (nieuwe versies) op de beamer wilt aansluiten (dan krijg je ook een verloop mee). Extra lange kabels kunt u eenvoudig bestellen door deze optie aan te vinken in het bestelproces.

 

DVD-speler of -recorder / (Harddisk) Videorecorder 

Met de bijgeleverde composiet videokabel direct op de beamer aan te sluiten.

 

Spelcomputers /Game consoles

Alle bekende spelcomputers, zoals de Playstation 1, 2 en 3, de X-box 360, de Nintendo Wii, Gamecube enzovoorts kun je met de bijgeleverde composietkabel op de beamer aansluiten.

 

Fotocamera / Videocamera

Met de bijgeleverde composiet videokabel of een S-videokabel. Vertel ons wel wat voor camera je wilt aansluiten op de beamer, want er zijn uitzonderingen.

 

Televisie / Antenne / Satellietontvanger

Let op ! Een beamer heeft geen eigen TV-tuner en kan dus niet met antennesignaal uit de voeten. Maar je video- , harddisk- of DVD-recorder kan dat wel. Als je de beamer op een van die apparaten kunt aansluiten, kun je ook TV of Satelliet kijken met de beamer / projector.

 

 

De beamer voor het aansluiten goed neerzetten

Voor het aansluiten moet de beamer natuurlijk goed worden neergezet; hij kan op de grond, op een tafel, kruk, bureau enz. worden geplaatst. Projecteren gaat het best op een projectiescherm, maar een witte muur volstaat ook. Vanaf een afstand van ruim een meter kun je al projecteren, maar ideaal is een meter of zes. Verder kan ook, als je een echt groot formaat wilt. Na het neerzetten en aansluiten van de beamer kun je de projectie door enkele eenvoudige handelingen optimaal krijgen. En mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons gewoon bellen.

 

Het aansluiten van een beamer is geen probleem als je hem bij 1001beamers huurt.

 
Verhuurmandje